U bent hier: Home / Analyses / Onverminderd onrustig

Onverminderd onrustig

by De Griffier — last modified 19-09-2016 06:00

Ondanks het uitdelen met Prinsjesdag door de VVD en de PvdA omdat verkiezingen voor de deur staan is het onverminderd onrustig. De terreurdreiging in Nederland is in jaren niet zo groot geweest. Het er over hebben wat de waarachtige oorzaak is behoort niet tot de mogelijkheid. Politiek en media hebben de keuze gemaakt. Empirische feiten maken daarvan geen deel uit.

De voortgaande strijd tegen terreur drukt een zware stempel. Zowel op de begroting als op de tolerantie van burgers. Groepen worden als minderwaardig weggezet omdat ze een bepaald geloof handhaven. Dat zou het geloof zijn van de personen die de aanslagen in de Verenigde Staten van Amerika hebben gepleegd 11 september 2001.

De Mainstream media en de politiek laten de bewijzen dat de torens van de Twin Towers niet door de vliegtuigen kunnen zijn ingestort links liggen. Alsof niemand er belang bij heeft te weten wat er écht gebeurt is en hoe alles écht is gegaan. Dat dit niet alles is hoeft niet te verbazen. Veel zo niet heel veel van wat dagelijks van belang is voor burgers wordt verzwegen door professionals, of ze leveren een verdraaide kijk op de feiten om ervan te profiteren.

De blatante onwaarheden en harde leugens van vooraanstaande journalisten, verslaggevers en politici zijn de voedingsbodem voor onrust. Burgers begrijpen dat ze bedrogen zijn en willen niet belazerd worden door zij die ze moeten kunnen vertrouwen. Hufterjournalisten dissen vervolgens zogenaamde tuigvloggers in hun massa media en vergeten dat hun leugens knagen aan de wortels van hun bestaan.

Inlichtingen- en veiligheidsdiensten willen toegang tot beveiligde chatomgevingen zoals Whatsapp om terreur te bestrijden. Hadden journalisten en politici gewoon eerlijk hun werk gedaan dan hadden inlichtingen- en veiligheidsdiensten geweten dat uit openbaar toegankelijke bronnen die via internet en Google makkelijk te doorzoeken zijn blijkt dat het georganiseerd terrorisme uit een hele andere hoek komt dan meeste terrorisme bestrijders menen te weten.

 

Share |
comments powered by Disqus